K-Prec Kft.

precíziós gazdálkodás

logo

Elindulna az egyre nagyobb teret hódító precíziós gazdálkodás irányába?
Rendelkezik hozamtérképpel, esetleg talajtérképpel és szeretné hasznosítani az ezekből származó adatokat?
Saját maga vagy agronómusa az eddigi számítógép előtt töltött időt is sokalta, nem akarja még több program kezelését elsajátítani?

Szolgáltatások

 • Akár a hagyományos, kötelező 5 hektáros, akár a részletesebb, precíziós gazdálkodást megalapozó talajmintavétellel is állunk partnereink rendelkezésére
 • A minták laboratóriumi vizsgálatát akkreditált partnerünknél végeztetjük el
 • A mintavételt minden esetben GPS koordinátákhoz rögzítetten végezzük, így a következő mintavételkor meg van a lehetőség visszatérni ugyanazon mintavételi pontokra. Továbbá a vizsgálati eredmények alapján ellátottsági térképet is készítünk a mintázott területekről.
 • A K-Prec Kft. teljeskörű menedzsmentet nyújt ügyfeleinek precíziós növénytermesztésre.
 • Rendszerezzük, összefoglaljuk adatait és kiértékeljük, majd ezek alapján művelési egységeket alakítunk ki melyekből levetetett talajminták eredményei alapján kijuttatási terveket írunk ki.
 • A betakarítás után értékeljük az eredményeket többek között költség-jövedelem térképek formájában.
1.
Különböző forrásból származó adatok rendszerezése (hozamtérkép, talajszkenner, műhold).
logo
2.
Management zonák lehatárolása, talajmintavételi útvonal kijelölése.
logo
3.
Talajminták laboreredményeinek rendszerezése, beillesztése a térinformatikai rendszerbe, kiértékelése.
logo
4.
Tápanyag-gazdálkodási terv létrehozása, zóna alapú kijuttatás megtervezése.
logo
5.
Tőszám differenciálás zónák szerint.
icon
6.
Hozamtérképek rendszerezése, költség-jövedelem térkép, kiértékelések.
icon
 • Növényállomány felmérése, monitoring szolgáltatások. Terepi adatgyűjtéstől a teljes kiértékelés, elemzés elvégzéséig magas színvonalon! Komplex-, vagy rész-szolgáltatásokat egyaránt ajánlunk partnereink számára.
 • Technológiai kísérletek, fajta összehasonlító parcellák vegetáció közbeni monitorozása drónra szerelt multispektrális kamerával.
 • Helyspecifikus növényvédelmi kezeléseket megelőző monitoring repüléseket is végzünk, majd ez alapján a javasolt kijuttatási tervet is elkészítjük. Elsődlegesen a helyspecifikus herbicid kijuttatásra helyezzük a hangsúlyt.

A K-prec csapata

 

Kauser Jakab
Kauser Jakab

Tulajdonos, ügyvezető

A cég alapító tulajdonosa, a helyspecifikus technológiák alkalmazása mellett az UAV-k mezőgazdasági felhasználásában is nagy jártassággal rendelkezik. Növényorvos és precíziós gazdálkodási szakmérnök végzettségű.

Tóth Gergely
Tóth Gergely

Terepi technikus

Szakértelme nélkülözhetetlen a szántóföldön, terepen végzett feladatok során. Nagy rutinnal végzi a GPS-es talajmintavételezéseket, csakúgy mint a drónos adatgyűjtéseket. A terepi feladatok irodai feldolgozásából is kiveszi a részét.

Precíziós gazdálkodás blog

Az alapvető cél az éppen aktuális időszak munkáihoz kapcsolódó precíziós növénytermesztési aktualitások bemutatása, ismertetése. Blogunkon olvashat:

 • az adatok megfelelő összegyűjtéséről, rendszerezéséről, hogy a keletkező hatalmas adathalmazból hogyan lehet a számunkra értékes adatokat kinyerni
 • a tervezésről, hogyan lehet adott évben adott kultúra precíziós tápanyag-gazdálkodását megtervezni
 • a gyakorlati nehézségekről, hogyha már mindent összeállítottunk a számítógépen, akkor miért nem akar mégsem úgy működni ahogyan annak kellene
 • növényvédelmi kérdésekről, hogyan kapcsolódik be a precíziós növénytermesztésbe az integrált növényvédelem
 • betakarítási aktualitásokról, hozamtérképek lementéséről, újrakalibrálásról, költség-jövedelem térképről

Tekintve, hogy a termeléshez szorosan kapcsolódunk, mindig az éppen aktuális munkákból mutatunk be párat egy-egy bejegyzésben.
 

Tovább a Blogra